WTW-Ventilatie

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie wordt tegenwoordig zelden nog in nieuwbouw woningen toegepast. Een mechanisch ventilatiesysteem bestaat uit een ventilatiebox en uit kanalen die van het toilet, de badkamer en vaak ook van de woonkamer naar de ventilatiebox gaan. Omdat de ventilatiebox lucht uit het huis afvoert, wordt er verse lucht aangezogen via de roosters bij kozijnen. Zo blijft het binnenklimaat gezond. Deze vorm van ventilatie is minder energiezuinig.

Wanneer u een verouderde ventilatiebox heeft, dan verbruikt deze waarschijnlijk te veel stroom. Als dat zo is, dan kunt u met een moderne ventilatiebox ongeveer 50 euro per jaar besparen. U verdient een nieuwe ventilatiebox op relatief korte termijn terug. Wilt u weten of u een verouderde ventilatiebox heeft, neem dan contact op.

WTW-ventilatie

WTW (WarmteTerugWinning) ventilatie is een duurzame ventilatie, die de warmte binnenhoudt. Dit in tegenstelling tot mechanische ventilatie. In de verschillende ruimtes zit een afvoer, net als bij mechanische ventilatie, maar er is ook een toevoer. De lucht die van buiten komt, wordt via een warmtewisselaar voorverwarmd door de warme lucht die van binnen, naar buiten wordt geblazen. Op deze wijze blijft de warmte voor het grootste gedeelte in de woning. Wij plaatsen en vervangen WTW-installaties in nieuwbouw en bij renovatie.

Het periodiek onderhouden van WTW-ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Omdat de lucht gedeeltelijk circuleert en relatief warm blijft, kunnen de kanalen vervuilen. Met periodiek onderhoud wordt voorkomen dat het binnenklimaat achteruit gaat. Wij verzorgen periodiek onderhoud aan WTW-ventilatiesystemen.

Heeft u vragen over ventilatie, of wilt u weten of uw ventilatiesysteem energiezuiniger gemaakt kan worden, neem dan contact op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.