Warmtepomp

Warmtepomp voor de geïsoleerde woning

Het principe van een warmtepomp kennen we allemaal. Een koelkast is namelijk een warmtepomp. Een koelkast onttrekt warmte aan de binnenkant en stoot het er aan de achterzijde uit. De warmtepomp doet hetzelfde en onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft deze warmte af in de woning. Net als een koelkast verbruikt de warmtepomp elektriciteit. Het is dus verstandig om ook zonnepanelen te laten installeren als u voor een warmtepomp kiest. Wij installeren lucht-water warmtepompen van Nefit en Brine. Een lucht-water warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft de warmte af aan een watergedragen systeem.

Wanneer een warmtepomp

De warmtepomp staat de laatste tijd in de belangstelling. Iedereen zou aan de warmtepomp moeten. Toch zijn er voorwaarden als de warmtepomp het beste rendement moet geven. Een van die voorwaarden is dat de woning goed geïsoleerd is en dat er driedubbel glas is geplaatst. U kunt het vergelijken met de hoeveelheid energie die een koelkast gebruikt als de deur open staat. In een slecht geïsoleerd huis staat in feite de koelkastdeur open en moet de warmtepomp te hard draaien om het aangenaam warm te houden. Daarnaast is lage temperatuurverwarming een juiste keuze bij een warmtepomp. Des te lager de warmtepomp de temperatuur kan houden, des te minder energie hij verbruikt. Wanneer u uw huis wilt verduurzamen, begin dan bij isolatie en driedubbel glas. Vervolgens kan in een later stadium de warmtepomp en vloerverwarming worden geplaatst.

Hybride warmtepomp

Als u toch uw verwarmingsinstallatie wilt verduurzamen en zo wilt besparen, dan kunt u denken aan het laten installeren van een hybride warmtepompsysteem. Dit type warmtepomp verwarmt uw huis op momenten dat de warmtepomp mooie rendementen kan maken. Als het te koud wordt en te veel energie kost om de warmtepomp te laten draaien, dan springt de cv-ketel bij, of neemt het zelfs helemaal over. Zo bespaart u toch energie in een groot gedeelte van jaar. Een hybride warmtepomp zorgt overigens ook voor warm tapwater.

Bent u op zoek naar een (hybride) warmtepomp, of wilt u een offerte ontvangen, neem dan contact met ons op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.